Romeinenweek

De Romeinenweek is in essentie een promotiecampagne voor Romeinse geschiedenis, erfgoed en archeologie in Nederland en de Romeinse limes in het bijzonder. Het doel van de Romeinenweek is om een breed publiek en het onderwijs op een leuke en toegankelijke manier in aanraking te laten komen met de Romeinse geschiedenis in Nederland. De Romeinenweek vindt elk jaar in de meivakantie plaats. De Romeinenweek wordt georganiseerd door RomeinenNU, in samenwerking met Stichting Romeinse Limes Nederland.

Tientallen musea, parken, historische verenigingen, re-enactors, historici, archeologische diensten, onderwijsinstellingen, ondernemers en overheden worden uitgenodigd om in deze week activiteiten rondom Romeinse geschiedenis en archeologie te organiseren. Alle activiteiten die in deze week in heel Nederland worden georganiseerd, vormen samen de Romeinenweek. De Romeinenweek richt zich op een breed publiek van geschiedenisliefhebbers tot en met (groot-)ouders met kinderen.

De eerstvolgende Romeinenweek wordt gehouden van 28 april tot en met 6 mei 2018! Kijk op www.romeinenweek.nl voor meer informatie.