Romeinendag

Sinds 2017 organiseren Romeinse Limes Nederland en RomeinenNU de Romeinendag, een vervolg op de Romeinenmeeting en Limesdag. In 2017 vond de Romeinendag plaats op 3 november in de Herberg van Archeon. Professionals en geïnteresseerde bezoekers kwamen samen om hun enthousiasme voor de Romeinse tijd en de limes te delen. De Romeinendag, een dag vol inspiratie, verdieping en netwerken in Romeinse sferen, is dé informele informatieve bijeenkomst waar de Romeinse en huidige tijd elkaar ontmoeten.

Sprekers verzorgen bijdragen over de laatste ontwikkelingen in de studie naar en omgang met Nederland in de Romeinse tijd en de limes. In 2017 waren dat bijvoorbeeld de vergevorderde plannen van Archeon voor een Nederlands Romeins Scheepvaart Museum, met de wereldberoemde Zwammerdamschepen; de spectaculaire vondsten en opgravingen bij Alphen-Dreumel-Lith-Kessel; en de nieuwe fiets- en wandelroutes langs de limes.

De Romeinendag 2018 wordt gehouden op 10 december 2018 in het Rijksmuseum van Oudheden. Deelname is op uitnodiging. Deze is inmiddels verzonden. Professionals en vrijwilligers uit het werkveld van de Romeinse tijd in Nederland en de limes die geen uitnodiging hebben ontvangen, kunnen een informatieverzoek sturen naar info [at] romeinselimes.nl.