Nurdius op het fort

Kindertentoonstelling: Nurdius Maximus Doe-Expo

Op vrijdag 3 mei wordt de nieuwe kindertentoonstelling ‘Nurdius Maximus Doe-Expo’ in het Waterliniemuseum feestelijk geopend. Deze kindertentoonstelling is gemaakt rondom de populaire kinderboekenserie ‘Dagboeken van Nurdius Maximus’, waarin een Romeinse jongen van 12 jaar oud een grote Romeinse held wil worden. 

Op deze vrijdag staat het fort in teken van de Romeinen met verschillende activiteiten voor kinderen; de workshop 'Romeins schild knutselen' (ca. 4 tot 8 jaar) en een miniatuur wargame 'Gangs of Rome' (ca. 8 tot 15 jaar). Deelname aan de activiteiten is gratis, op de toegang tot het museum na.

In de Romeinenweek is de tentoonstelling geopend van dinsdag t/m zondag. Meer informatie over de tentoonstelling: https://waterliniemuseum.nl/kinder-doe-expo-nurdius-maximus/.

Naast de tijdelijke kindertentoonstelling is er ook een vaste Romeinententoonstelling, waar onder andere opgravingen uit het Romeinse castellum Fectio (gelegen naast Fort bij Vechten) te zien zijn. Het museum (inclusief tijdelijke tentoonstelling) is gratis te bezoeken met een museumkaart.

Prijzen

  • Deelname aan de activiteiten is gratis, op de toegang tot het museum na.

Kenmerken

Doelgroep

  • KinderenJa
  • GezinnenJa

Locatie

Neem alvast een kijkje

Reviews