Eetverleden

Romeinse Kookworkshop

Romeinse Kookworkshop in Nijmegen op 18 januari 2019.

Uit de oudheid is slechts één kookmanuscript overgeleverd, de De re coquinaria, dat wordt toegedicht aan Marcus Gavius Apicius. De gerechten uit deze receptenverzameling staan centraal tijdens de Romeinse kookworkshop.

Boodschappenlijstjes

Recepten uit de Oudheid vermelden geen hoeveelheden en bereidingswijzen. Het zijn als het ware slechts ingrediëntenlijstjes of boodschappenlijstjes. Andere geschreven bronnen, archeologische vondsten en afbeeldingen geven wel veel aanvullende informatie op het kookmanuscript. Door dit naast elkaar te leggen ontstaat langzaamaan een beeld van de smaak van de oudheid. Maar dit voorwerk is al voor je gedaan!

Bijzondere smaakcombinaties

Je gaat aan de slag met reeds uitgewerkte rec…

Lees verder

Romeinse Kookworkshop in Nijmegen op 18 januari 2019.

Uit de oudheid is slechts één kookmanuscript overgeleverd, de De re coquinaria, dat wordt toegedicht aan Marcus Gavius Apicius. De gerechten uit deze receptenverzameling staan centraal tijdens de Romeinse kookworkshop.

Boodschappenlijstjes

Recepten uit de Oudheid vermelden geen hoeveelheden en bereidingswijzen. Het zijn als het ware slechts ingrediëntenlijstjes of boodschappenlijstjes. Andere geschreven bronnen, archeologische vondsten en afbeeldingen geven wel veel aanvullende informatie op het kookmanuscript. Door dit naast elkaar te leggen ontstaat langzaamaan een beeld van de smaak van de oudheid. Maar dit voorwerk is al voor je gedaan!

Bijzondere smaakcombinaties

Je gaat aan de slag met reeds uitgewerkte recepten, zodat je zelf smaken van twee duizend jaar geleden kunt creëren. Die smaken zullen verrassend voor je zijn. Je ontdekt de Romeinse voorliefde voor zoet-hartig- en zoet-zuur-combinaties en je duikt een wereld in waar wat minder bekende ingrediënten als mastiek, asafoetida en garum gebruikt werden. Bijzonder wordt het zeker!

De kookworkshop

Je start de middag met een aperitief en wat hapjes waarbij je een korte vlotte presentatie krijgt over de Romeinse keuken, zodat je een beeld krijgt van hoe en wat er in de Oudheid werd gegeten. Daarna ga je samen met de andere gasten koken aan de hand van een receptenblad. Iedereen maakt een paar verschillende gerechtjes en hapjes die je na het koken aan de sfeervol gedekte tafel samen proeft. Het receptenblad gaat uiteraard mee naar huis!

Praktische informatie

De kookworkshop kun je volgen als individu, stel of groepje tot 10 personen. Je kookt en eet samen met de andere gasten die zich inschrijven voor deze activiteit.

Korting met historisch kookboek

Deze kookworkshop is ook te boeken met met mijn Romeinse óf middeleeuwse kookboek erbij. Je ontvangt een korting van € 2,50 op de kookworkshop met kookboek. Je kunt op de avond van de kookworkshop een keuze maken en het meenemen.

 

Lees minder

Wanneer

  • vrijdag 18 januari 2019om 17.30 uur

Prijzen

  • € 77,50 (inclusief drankjes en kookboek).

Locatie

Reviews