Limes Netwerkdag 2014

Netwerkdag 2014
Op 7 november organiseerde Stichting Romeinse Limes Nederland haar eerste jaarlijkse netwerkdag voor alle betrokkenen bij de Romeinse Limes in Nederland. De dag werd gecombineerd met de slotbijeenkomst van Limissie waarmee een gezamenlijk inspirerend programma ontstond met een internationaal accent.

Limissie blikte op deze dag terug op het Limissieproject en liet de resultaten zien van de projecten en samenwerkingen die de afgelopen jaren een waardevolle bijdrage hebben geleverd aan het vergroten van de bekendheid van de Romeinse Limes in Nederland en het versterken van het netwerk van partners langs de Limes.

Romeinse Limes Nederland wierp een blik in de toekomst en nam de aanwezigen mee langs mogelijkheden en projecten die op stapel staan om de bekendheid van de Romeinse Limes in Nederland verder te vergroten en een deel van de projecten van Limissie voort te zetten en het netwerk verder te versterken.

Nigel Mills, voormalig directeur van Hadrian's Wall Trust, sprak over aanpak, valkuilen, mogelijkheden en successen van het op de kaart zetten van Hadrian's Wall als toeristische trekpleister. In twee workshops ging hij met de aanwezigen in gesprek over de do's and don'ts van het op de kaart zetten van de Romeinse Limes in Nederland en werden parallellen tussen beide delen van de noordgrens van het Romeinse Rijk verkend.

De Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij vertelde in een workshop over het project Mijn Limes, een samenwerking met de Nederlandse Limessamenwerking en Romeinse Limes Nederland. Daarnaast gaven Erfgoed GelderlandLandschap Erfgoed Utrecht en Erfgoedhuis Zuid-Holland gezamenlijk een presentatie over de uiteenlopende Limesprojecten in hun werkgebied en over hoe zijn erfgoedinstellingen kunnen ondersteunen met dit onderwerp.

De dag werd afgesloten met een borrel en informatiemarkt waar een veelheid aan Limesprojecten, -producten en -evenementen gepresenteerd werden.